U bevindt zich hier : HomeOntwerp & adviesWaterzitjes

Waterzitjes

Doelgroep Kinderen en volwassenen

Omschrijving
Waterzitjes beoogt voorbijgangers op een leuke manier te interesseren voor zonne-energie. Bij de prijsvraag van Zonnestroomvereniging Midden-Holland voor het ontwerp van een zonnestroomfontein is met Waterzitjes de eerste prijs behaald. "Het ontwerp is speels, verrassend, uitnodigend en uitdagend", aldus de jury.

Waterzitjes is een bank, een fontein en een kunstobject tegelijk. Het water wordt opgepompt door de energie die geleverd wordt door de zonnepanelen. Deze zijn geïntegreerd boven de rugleuning. Boven de zonnepanelen wordt het water over de zonnepanelen losgelaten, waarbij het vlak achter de rugleuningen langs loopt. Je wordt niet nat, maar het scheelt niet veel! Aan de onderzijde van de rug valt het water in een ondiep reservoir onder de zitting, waarna het naar één van de uiteinden van de bank stroomt. Daar komt het in een reservoir, waar het gezuiverd wordt en weer opnieuw opgepompt.

Afnemers 
Waterzitjes is een bijzonder kunstwerk voor op een bijzondere plaats. De bank dient pal op het zuiden geplaatst te worden, dus met optimale zoninstraling. Een fantastische plek dus, om in de zon te genieten van het gekabbel, het uitzicht en een goed gesprek. Een prachtig architectuur element op een stedelijk plein of als eye-catcher in een stadspark?

 

Golfvormige bank

Waterval aan uiteinde

Achterzijde