U bevindt zich hier : HomeBestemd voorGemeenten

Stedelijke ruimte duurzaam inrichten


Als gemeente heeft u zich diverse doelen gesteld. Ontwerpbureau Fix helpt u graag uw doelen verwezenlijken op de onderstaande gebieden.

Als gemeente wilt u:
- zich als duurzame gemeente profileren
- uw klimaatbeleid en milieumaatregelen uitdragen aan uw burgers
- op een energie neutrale manier vijvers en plassen in beweging houden
- stedelijke pleinen en parken duurzaam inrichten
- integratie wijken bevorderen
- de jeugd weer in beweging krijgen!

Profileren als duurzame gemeente
Een stedelijk plein of groen park inrichten met een eyecatcher als de Solarbank geeft u een mooi visite kaartje af. De bank kan op energie neutrale wijze middels waterfonteinen vijvers en plassen in beweging te krijgen.
Ook de Audiobank is een goede manier tot informatie verstrekking of sfeermaker in de openbare ruimte.
Tevens helpt Fix u om kinderen te inspireren door het plaatsen van duurzame speeltoestellen zoals de Zonnebloem op het speelterrein van een zwembad, in de schooltuin, de natuurtuin, het eco-speelbos of de kinderboerderij.

Kinderboerderij voorbeeldrol in duurzaamheid
Op de kinderboerderij komen heel veel mensen. Daarom is het een goede plek in de gemeente om te laten zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid. Speciaal voor kinderboerderijen is de Weerkiosk ontwikkeld, een interactief toestel over mensen, dieren en het klimaat. Maar ook het Elektrospel kan met het Mix&match principe leuk worden toegepast op de kinderboerderij. Ook de Touwpomp kan goed tot haar recht komen op een kinderboerderij, want spelen met water mag toch niet ontbreken op de boerderij?

Meer beweging voor de jeugd
Obesitas onder kinderen te lijf gaan? Stimuleer ze te bewegen op een leuke wijze door het plaatsen van een speelobject waarvoor de eigen energie nodig is om een fontein te maken zoals bij de Fonteinfiets of de Energiefiets met meter.

Integratie bevorderen
Wilt u begrip voor elkaars cultuur bevorderen? Denk dan eens aan de Wereldradio van Fix. Zowel kinderen als volwassenen komen via dit spel meer te weten over de achtergrond van hun familie, vriendjes en klasgenootjes.

Onze referenties:
Dienst Milieu- en Bouwtoezicht, Amsterdam, Gemeente Breda, Gemeente Cuijk
Gemeente Den Haag, Gemeente Dordrecht, Gemeente Etten-Leur, Gemeente Gouda
Gemeente ’s-Hertogenbosch, Gemeente Roermond, Gemeente Sneek, Stadsdeel Osdorp in Amsterdam, Stadsdeel OWGM in Amsterdam, Stadsdeel Westerpark in Amsterdam, Stadsdeel Zuideramstel in Amsterdam

Ontwerpbureau Fix opdrachtgevers