U bevindt zich hier : HomeBestemd voorMilieu-educatie centra

Wat kan Fix voor milieu-educatie centra betekenen?

Voorlichting over duurzaamheid

U organiseert een energiemarkt, klimaatmarkt of andere dag in het kader van de dag van de duurzaamheid, warme truiendag of week van de vooruitgang? Denkt u dan eens aan een duurzame activiteit voor kinderen zoals de Energiefiets of een Energiequiz.

Inrichten buitenterrein

Laat uw bezoekers op een leuke wijze kennis maken met duurzaamheid. Denkt u dan eens de plaatsing van een van onze interactieve speelobjecten op zonne-energie zoals de Zonnebloem of het Receatief spelbord. Laat hen windenergie ervaren via speelobject de Vogelverschrikker, of kennis nemen van een speelobject met water waarvoor de eigen energie nodig is zoals de Touwpomp.

Wisselende exposities

U bent op zoek naar wisselende exposities over natuur en duurzaamheid? Denkt u dan eens aan de interactieve voorstelling Expeditie Ecotopia. Daarnaast hebben we een aantal ideëen voor exposities die we graag in samenwerking met andere centra willen ontwikkelen. Geïnteresseerd? Neemt dan even contact op.

Maria Epema, NMC Weizigt in Dordrecht:

"Fix is zeer deskundig in het begeleiden en initieren van het creatieve denkproces en is vervolgens in staat de concepten tot een verantwoord technisch object te vertalen. Voorbeelden zijn de Zon, de Zonnebloem, de Touwpomp en de Energiefietsen. Wij rekenen op het continueren van de duurzame samenwerking in de toekomst met Ontwerpbureau Fix."

Annelies Kroon, NMC De Kaardebol in Zutphen:

"Fix heeft tijdens de Dag van de Duurzaamheid, die wij in september 2007 in Zutphen organiseerden, een workshop gegeven waarbij deelnemers (zowel kinderen als volwassenen) schudlampjes en olielampjes met slaolie konden maken. Ook huurden wij van Fix energiefietsen. Veel kinderen hebben zich op de fietsen uitgeleefd. Uitleg was niet nodig! De workshop heeft Fix met veel enthousiasme en deskundigheid geleid." 

Opdrachtgevers:

Bezoekerscentrum Wolfslaar
De Kaardebol, Zutphen
De Kleine Aarde, Boxtel
Milieu Educatie Centrum, Eindhoven
Natuur- en milieucentrum De Papaver, Delft
Weizigt NMC,Dordrecht

 

 

 

Ontwerpbureau Fix opdrachtgevers