U bevindt zich hier : HomeSpeeltoestellenEnergiefiets met meter

Energiefiets met meter

Zelf energie opwekken
Met de Energiefiets wekken kinderen zelf energie op. Hoe harder ze fietsen, hoe meer energie ze opwekken. Op de grote wattmeter zien ze direct hoeveel Watt ze opwek­ken. Daarnaast kunnen ze aan de ledjes naast de afbeeldingen zien welke apparaten ze met deze energie kun­nen laten werken. Als ze meer energie opwekken dan voor een TV nodig is, dan gaat de zwaailamp draaien. Met twee fietsen naast elkaar kan je zelfs een wedstrijd houden wie het meeste energie opwekt. Leuk voor o.a. in een speeltuin of in het park.

Leeftijd 6 - 12 jaar

Uitvoering
De Energiefiets is robuust uitgevoerd in gepoedercoat staal. De technische werking van de fiets is zichtbaar gemaakt met behulp van een slagvaste transparante plaat. De Energiefiets is gecertificeerd volgens het Waterwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen. Een valondergrond van gras of rubber tegels is vereist.

Mix & match
Stel uw eigen Energiefiets samen met de volgende (extra) opties:
- Kies 2 fietsen voor een extra wedstrijdelement.
- De kleurstelling is vrij te kiezen.
- Voor de afbeeldingen op de Wattmeter heeft u keuze uit huishoudelijke apparaten, voedsel of dieren.

Geschikte gebruikerslocaties
o.a. milieu educa­tie centra, gemeenten, kinderboerderijen en dierentuinen, vakantieparken en campings, bezoekerscentra, science centra en musea, beheerde speeltuinen, botanische tuinen, school- en natuur­tuinen en schoolpleinen.

Referenties
Bekijk en beleef de Energiefietsen met meter bij o.a. stadsboerderij Gagelsteede in Utrecht. Een locatie bij u in de buurt? Neem contact met ons op voor de dichtstbijzijnde locatie.

Energiefietsen stadsboerderij Gagelsteede in Utrecht

Wethouder op de fiets

Wedstrijd Trap je Rot

Energiefietsen ook leuk in speeltuin

Energiefietsen bezoekerscentrum Wolfslaar

Energiefietsen zeer in trek bij kinderen


"De energiefiets is voor jong en oud een aantrekkelijk item om te gebruiken. Veel mensen die onze boerderij bezoeken, hebben voor ze vertrekken wel even op de fiets gezeten.

Ik ben van mening dat dit de aankoop van de eeuw is!"

Elja Bos, gemeente Utrecht