U bevindt zich hier : HomeSpeeltoestellenZonnebloem

Zonnebloem

Leren over zonne-energie
De zonnebloem heeft van oudsher aantrekkingskracht op jong en oud door haar herkenbare vorm en haar vrolijke gele krans. Met dit speeltoestel in de vorm van een zonnebloem, met in het hart een zonnepaneel, kunnen kinderen ervaren hoe zonne-energie werkt. De bloem is namelijk draaibaar richting de zon, waardoor de krans gaat draaien. Ook kunnen kinderen de bloem langzamer laten draaien door schaduw op het paneel te werpen, door bijvoorbeeld hun hand op het zonnepaneel te leggen of ervoor te gaan staan.

Leeftijd
6 - 12 jaar en volwassenen

Uitvoering
De Zonnebloem is robuust uitgevoerd. Het zonnepaneel is op maat gemaakt en opgebouwd uit zonnecellen, die lijken op de pitten van een zonnebloem. De Robinia stam accentueert het natuurlijke karakter. De achterzijde is transparant uitgevoerd, zodat men de technische werking kan zien. De Zonnebloem is gecertificeerd volgens het Warenwet­besluit attractie- en speeltoestellen.

Mix & match
Stel uw eigen Zonnebloem samen met de volgende opties:
- ‘hufterproof’ - slagvaste transparante plaat op het zonnepaneel
- De bloemenkrans kan uitgevoerd worden als oranje Goudsbloem.

Geschikte gebruikerslocaties
o.a. milieueduca­tie centra, gemeenten, kinderboerderijen en dierentuinen, vakantieparken en campings, bezoekerscentra, science centra en musea, beheerde speeltuinen, botanische tuinen, school- en natuur­tuinen en schoolpleinen.

Referenties
Bekijk en beleef de Zonnebloem bij o.a. bezoekerscentrum Wolfslaar in Breda en speelboerderij Elsenhove in Amstelveen. Een locatie bij u in de buurt? Neem contact met ons op voor de dichtstbijzijnde locatie.

Zwembad Amsterdam

Duurzame speeltuin Eindhoven

Richten van de Zonnebloem op de zon

Slagvaste beschermplaat, Ecowijk Rosmalen

Door je schaduw gaat hij langzamer draaien

Opening wethouder NMC Weizigt

Techniek zichtbaar aan achterzijde

 

"Hé, dat is geinig!!""