U bevindt zich hier : HomeSpeeltoestellenTouwpomp

Zomeractie: Touwpomp

Spelen met water is het leukste wat er is! Een waterkraan is saai en verspillend. Deze duurzame touwpomp daagt uit tot actie en trekt direct de aandacht van kinderen door de vormgeving en kleurgebruik. Ook heeft de pomp extra attractiewaarde door de draaiende kleurrijke schijf en de zichtbare touwtechniek.

Leeftijd Kinderen vanaf 5 jaar.

Omschrijving
De Touwpomp is een duurzame en robuuste waterpomp die met de hand wordt bediend. Door aan een wiel te draaien, wordt het water door een touw met rubberen schijven vanuit de bodem omhoog gebracht. Dit zie je ook als je door het transparante venster kijkt. De Touwpomp wekt verwondering, doordat er met veel gemak, heel veel water opgepompt kan worden!

Uitvoering
Bij de uitvoering is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo is voor het wiel en de rubberen schijven een oude autoband gebruikt. Voor een hoge kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid is gebruik gemaakt van RVS dat wordt gepoedercoat. De Touwpomp is zeer robuust en gecertificeerd volgens het Attractiebesluit Speeltoestellen.

Mix & Match

Stel uw eigen Touwpomp samen:
- Kies uw eigen kleur (van natuurlijke kleuren tot felle speelse kleuren)
- Kies uit diverse prints voor de draaiende schijf

Goede doel
Touwpompen worden ook in ontwikkelingslanden met succes gebruikt. Momenteel heeft Fix een actie Een touwpomp voor een Touwpomp.Voor iedere verkochte Touwpomp zal Fix in samenwerking met Stichting Victorie Pompen in Togo of Ghana een touwpomp laten plaatsen.

Geschikte gebruikerslocatie
o.a. milieu-educatieve centra, bezoekerscentra, speeltuinen, zwembaden, pretparken, natuurtuinen scholen en musea.

Referentie
Pomp zelf water op bij Speel- en avonturenpark Julianadorp in Den Helder.

 

 

 

 

 

 

Speel- en avonturenpark Julianadorp in Den Helder

Natuurlijk spelen

Gekleurde schijf gaat draaien tijdens pompen

Er wordt een echte autoband gebruikt

Spelen met water

"Fix, anders denken en werken met duurzame energie. De energieke uitwerkingen hiervan mogen er zijn. De door Fix ontworpen Touwpomp is een grote aanwinst voor ons speelpark"

door Adri Bouma, gemeente Den Helder