Hoe hard moet je fietsen om TV te kunnen kijken? Kinderen kunnen met de Energiefietsen lekker bewegen en je leert er ook nog iets van. Kun jij meer energie opwekken dan je vriendje?

Geschikt voor oa:
  • Gemeenten
  • Milieu educatie centra
  • Kinderboerderijen
  • Scholen
  • Speeltuinen
  • Dierentuinen
  • Vakantieparken
  • Campings

"De energiefiets is voor jong en oud een aantrekkelijk item om te gebruiken. Veel mensen die onze boerderij bezoeken, hebben voor ze vertrekken wel even op de fiets gezeten. Ik ben van mening dat dit de aankoop van de eeuw is.”

Elja Bos van Stadsboerderij Gagelsteede in Utrecht

Spelenderwijs leren over energie

Met de Energie-fiets wekken kinderen zelf energie op. Hoe harder ze fietsen, hoe meer energie ze opwekken. Op de grote wattmeter zien ze direct hoeveel Watt ze opwekken. Daarnaast kunnen ze aan de ledjes naast de afbeeldingen zien welke apparaten ze met deze energie kunnen laten werken. Als ze meer energie opwekken dan voor een TV nodig is, dan gaat de zwaailamp draaien. Wie kan als eerste de zwaailamp laten branden?

Lekker bewegen

De Energiefietsen nodigen kinderen uit om lekker te bewegen. Kun jij het winnen van je vriendje?

”Je merkt al meteen dat er meer mensen naar de speeltuin komen. Ook van buiten de buurt”

Initiatiefneemster en buurtbewoner Marleen van de Energieopwekkende speeltuin in Waalwijk

Duurzame techniek zichtbaar

De duurzame techniek is zichtbaar door transparante plaat van de kettingkast.

Ouder en kind samen spelen

De Energiefietsen zijn ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar, maar kunnen ook door volwassenen gebruikt worden. Wat is nou leuker dan samen spelen?

Verlicht in de avond

De Energiefietsen zijn ook in de avond een levendig schouwspel. Hierdoor komen ze ook heel goed op een plein in de binnenstad tot hun recht.

Mix & Match

De kleurstelling is altijd naar wens aan te passen. Heeft u een bepaald thema? Laat het ons weten. Zelfs een Bijen-fiets is mogelijk.

Valondergrond

De Energiefietsen zijn gecertificeerd volgens het Warenwetbesluit Attracties- en Speeltoestellen. Hieruit volgt dat onder de Energiefietsen een valondergrond is vereist. Dit kan een natuurlijke ondergrond zijn zoals gras of een ondergrond van bijvoorbeeld kunstgras of gerecyclede rubber Nike schoenen. Wij adviseren u graag.

Ontwerpbureau FIX

Interesse in de Energiefietsen?

Neem contact op