U bevindt zich hier : HomeOntwerp & adviesLespakket Ecotopia

Lespakket Ecotopia

Wilt u techniek op een leuke manier onder de aandacht brengen bij uw leerlingen of bezoekers? En vindt u de combinatie met duurzaamheid een waardevolle aanvulling? Dan is dit lespakket echt iets voor u.

Omschrijving
Het lespakket Expeditie Ecotopia is opgezet als een wedstrijd tussen verschillende teams. Er zijn tal van doe-opdrachten die gericht zijn op duurzaamheid en techniek en helpen de leerlingen om te overleven op het fictieve eiland ''Ecotopia'', waarbij enkel op een duurzame manier geleefd mag worden. Een finale zal uit moeten maken welke teams het beste kunnen survivalen! De lespakketten zijn compleet en kant-en-klaar, hierdoor dus uitermate geschikt voor direct gebruik en voor in techniek lessen. De ontwikkeling van het lespakket is tot stand gekomen in samenwerking met Technische Universiteit Delft, Weizigt NMC en docenten uit het voortgezet onderwijs.
Voor meer informatie zie www.expeditie-ecotopia.nl Leeringen kunnen hier oa. de werkbladen en bonusvraag downloaden. 

Doelgroep
Scholieren van 2 Havo/Vwo/Gymnasium en VMBO (nadruk op praktijkgedeelte)

Extra opties
Er zijn 4 extra opdrachten die het mogelijk maken meerdere vakken in dezelfde context te plaatsen. Door de extra opdrachten te gebruiken is het lespakket geschikt voor scheikunde, biologie, wiskunde, aardrijkskunde en techniek.

Afnemers
Scholen, educatie centra en zomerscholen.

Referenties
Het lespakket wordt reeds 5 jaar op rij gebruikt door het MEC in Dordrecht en middelbare scholen in Dordrecht en Barendrecht.

Aanbieden lespakket Wethouder Dordrecht

Lespakket in aangespoelde kist

Theoretisch deel demonstratiedag VMBO

Praktisch deel bouw

Voorselectie op school

Winnaar regionale finale categorie Water

 

 

“Leerlingen kunnen en weten veel meer dan wij op school vaak kunnen zien. Met Expeditie Ecotopia boren wij hun verborgen béta talenten aan, waardoor het voor leerlingen leuker is om met techniek bezig te zijn. Hierdoor krijgen zij ook meer vertrouwen in hun eigen kunnen”

 

aldus Dhr Vlot, directeur van het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht.