De missie van Fix

Vandaag de dag zal iedereen het belang van duurzaamheid onderschrijven. Het is duidelijk aanwezig in het dagelijks leven. Maar echt handelen volgens dit belang is iets heel anders. Mensen vinden het in het algemeen moeilijk om hun manier van leven te veranderen, om hun gewoonten te veranderen, om dingen te doen die ze als ‘ ingewikkeld’ ervaren. Mensen begrijpen het belang, maar de barrières zijn te hoog.  Het is de missie van Fix om deze barrières weg te nemen en duurzaamheid, leuk, echt, begrijpelijk en binnen handbereik te maken. Hoe dan….?

Zonne-energie is vrijheid

…..door mensen de vrijheid en het gemak van duurzame energie te laten ervaren. Een goed voorbeeld hiervan is onze Solar Bench en Seat Solar. De mobiele telefoon vervult steeds meer functies in ons leven en een lege batterij is uitermate vervelend. Wat is er mooier dan een bankje dat in deze behoefte voorziet en dat door de zon!  Ook voor de beheerder betekent het gemak, want de banken werken volledig stand-alone en hoeven niet te worden aangesloten.

Een 'duurzame' beleving. Een beleving die je bijblijft.

Bewustwording creëren

…..door het ontwerpen van speeltoestellen waarbij kinderen en volwassenen kunnen spelen met duurzame energie en ervaren wat de kracht hiervan is. Spel, plezier, fysieke inspanning en avontuur kunnen hierin allemaal samengaan! Door het creëren van een ‘flow’ wordt het echt een duurzame beleving. Een beleving die je bijblijft.

Ervaringen delen

…..door ervaringen te ontwerpen, waarbij mensen spontaan met elkaar in contact komen en de ervaring delen. Een kort moment van geluk. Door het gevoel dat we er niet alleen voor staan, zijn we eerder geneigd ook zelf in actie te komen.

Integratie zonne-energie

…..door het ontwerpen en realiseren van producten die laten zien hoe duurzame energie geïntegreerd kan worden. Iedereen kent de grote zonnepanelen op het dak, niet altijd even fraai maar wel fijn voor de portemonnee. Ontwerpbureau Fix ontwerpt zelf de zonnepanelen voor haar producten, zodat deze qua vorm, afmetingen, kleur en benodigde energieopbrengst naadloos geïntegreerd kunnen worden.

Schoonheid van hernieuwbare materialen

…..door in haar ontwerpen de eigenschappen van hernieuwbare materialen tot haar recht te doen komen. De warmte van hout bijvoorbeeld zorgt voor een openbare ruimte waarin mensen zich thuis voelen. Ontwerpbureau Fix heeft veel ervaring met het toepassen van hout. Het is de kunst om de juiste houtsoort voor de toepassing te selecteren en het ontwerp goed te detailleren, waardoor de kwaliteit lang behouden blijft.

Nieuwsbrief

FIX bestaat 20 jaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties en evenementen.