Nieuws 30 september, 2022

Testen Solar Meet op de campus

Het idee voor de Solar Meet is tijdens de coronapandemie ontstaan, toen scholen en bedrijven dicht moesten. Er was veel behoefte om toch fysiek met elkaar te kunnen afspreken. Een buiten werkplek maakt dat mogelijk. Daarnaast is het ook gezond om buiten én staand te werken en bevordert het de creativiteit.

De afgelopen 2 jaar is de Solar Meet verder ontwikkeld, mede met financiële steun van de provincie Noord-Brabant. Na de ontwikkeling van een prototype is de Solar Meet op verschillende campussen in een gebruiksonderzoek getest door studenten en medewerkers.

Uit het onderzoek is gebleken dat staand werken in de buitenruimte in een behoefte voorziet, zowel bij studenten als bij medewerkers. En dat voorzieningen om met bijvoorbeeld de laptop te kunnen werken een grote toegevoegde waarde bieden. Een overleg dat anders zittend binnen gedaan zou worden, kan nu buiten gedaan worden. Deelnemers waren positief verrast over deze mogelijkheid.

Daarnaast is gebleken dat het belangrijk is om de introductie van de Solar Meet te ondersteunen met interne communicatie die studenten en medewerkers voorlichten over het waarom van de Solar Meet, welke werkzaamheden zich er goed voor lenen, de werking, hoe ze deze kunnen reserveren etc. Indien uw organisatie overweegt de Solar Meet aan te schaffen, dan zal Fix uw organisatie hierin begeleiden.

De Solar Meet kan eenvoudig in de buitenruimte geplaatst worden. Er zijn geen extra aansluitingen vereist. Simpel en snel een extra voorziening, een eenvoudige investering met grootse impact.

Nieuwsbrief

FIX bestaat 25 jaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties en evenementen.